گوگل با Gemini مرور وب را برای کاربران با مشکلات بینایی و شنوایی آسان‌تر می‌کند

رضا باقری 25 اردیبهشت 1404 اخبار و رویداد ۳ دقیقه زمان مطالعه 0 دیدگاه ( ۰ امتیاز )

گوگل قابلیت‌های جدیدی را برای بهبود دسترسی به اینترنت برای افرادی که با مشکلات بینایی و شنوایی روبرو هستند، معرفی کرده است. این شرکت هوش مصنوعی Gemini را با ویژگی‌های TalkBack در دستگاه‌های اندرویدی و مرورگر Chrome ادغام کرده است تا تجربه کاربری بهتری را برای این افراد فراهم کند.

بهبود قابلیت‌های TalkBack با Gemini

گوگل با Gemini مرور وب را برای کاربران با مشکلات بینایی و شنوایی آسان‌تر می‌کند

TalkBack، یک ویژگی داخلی در دستگاه‌های اندرویدی است که به افراد کم‌بینا و نابینا کمک می‌کند تا از طریق بازخوانی صفحه، از محتوای آن آگاه شوند و دستگاه خود را با صدا کنترل کنند. گوگل در سال ۲۰۲۴، هوش مصنوعی Gemini را به این سیستم اضافه کرد تا توضیحات دقیق‌تری از تصاویر ارائه دهد. اکنون، این شرکت در حال تقویت این قابلیت با ارائه امکان پرسش و پاسخ درباره تصاویر است.

به گفته گوگل، کاربران می‌توانند پس از دریافت یک عکس از دوست خود، درباره جزئیات آن مانند مدل و رنگ گیتار سوال بپرسند و حتی اطلاعات بیشتری درباره محتویات تصویر کسب کنند. این ارتقاء، بر پایه ادغام Gemini در سیستم TalkBack در اواخر سال گذشته میلادی استوار است.

منوی TalkBack در اندروید اکنون دارای یک ویژگی اختصاصی به نام “Describe Screen” است که Gemini را در جایگاه اصلی قرار می‌دهد. به عنوان مثال، اگر کاربران در حال مرور یک کاتالوگ لباس باشند، Gemini نه تنها محتوای صفحه را توصیف می‌کند، بلکه به سوالات مرتبط نیز پاسخ می‌دهد. کاربران می‌توانند سوالاتی مانند «کدام لباس برای یک شب سرد زمستانی مناسب است؟» یا «چه سسی برای ساندویچ مناسب است؟» را از Gemini بپرسند. این هوش مصنوعی همچنین قادر است کل صفحه را تجزیه و تحلیل کند و اطلاعات دقیق‌تری درباره محصولات یا تخفیف‌های موجود ارائه دهد.

بهبود زیرنویس‌ها و بزرگنمایی متن

در مرورگر Chrome، گوگل در حال بهبود زیرنویس‌های خودکار برای ویدیوها است. به عنوان مثال، هنگام تماشای یک مسابقه فوتبال، زیرنویس‌ها نه تنها کلمات گزارشگر را دنبال می‌کنند، بلکه احساسات و عبارات او را نیز منعکس می‌کنند. به این ترتیب، به جای کلمه «گل»، کاربران با مشکلات شنوایی عبارت «گُـــــــــللل» را با تاکید احساسی بیشتر مشاهده خواهند کرد. گوگل این ویژگی را “Expressive Captions” نامیده است.

علاوه بر گفتار انسانی، این زیرنویس‌ها اکنون صداهای مهمی مانند سوت، تشویق یا حتی صاف کردن گلوی گوینده را نیز پوشش می‌دهند. Expressive Captions در تمام دستگاه‌هایی که سیستم‌عامل Android 15 یا نسخه‌های جدیدتر را اجرا می‌کنند و در کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، کانادا و استرالیا در دسترس خواهد بود.

تغییر مهم دیگری که در مرورگر Chrome ایجاد شده، قابلیت بزرگنمایی تطبیقی متن است. با استفاده از این ویژگی، کاربران می‌توانند اندازه متن را افزایش دهند، بدون آنکه چیدمان سایر عناصر صفحه وب تحت تأثیر قرار گیرد.

به گفته گوگل، کاربران می‌توانند میزان بزرگنمایی را به دلخواه تنظیم و این تنظیمات را به تمام صفحات یا فقط صفحات خاص اعمال کنند. این تنظیمات از طریق یک نوار لغزنده در پایین صفحه قابل انجام است.

منابع
سوالات متداول این بخش
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه
رونمایی گوگل از اپلیکیشن «داپل»؛ لباس‌ها را مجازی پرو کنید
شرکت گوگل روز پنجشنبه از عرضه اپلیکیشن آزمایشی جدیدی به نام داپل (Doppl) خب…
رضا باقری ( ۰ امتیاز )
AMIE گوگل: دکتر هوشمند که عکس‌های پزشکی را تحلیل می‌کند!
گوگل در حال ارتقای هوش مصنوعی پزشکی خود به نام AMIE است تا بتواند اطلاعات ت…
رضا باقری ( ۰ امتیاز )
روزنامه ایتالیایی: هوش مصنوعی شوخ‌طبع است، اما جای خبرنگار خوب را نمی‌گیرد
سردبیر یک روزنامه ایتالیایی که در استفاده از هوش مصنوعی پیش‌قدم شده، می‌گوی…
رضا باقری ( ۰ امتیاز )