متا برای آموزش هوش مصنوعی در اروپا، از پست‌های عمومی و تعاملات کاربران استفاده می‌کند

رضا باقری 28 فروردین 1404 اخبار و رویداد ۳ دقیقه زمان مطالعه 0 دیدگاه ( ۰ امتیاز )

شرکت متا (مالک فیسبوک و اینستاگرام) روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد از تعاملات کاربران با هوش مصنوعی خود و همچنین پست‌ها و نظرات عمومی منتشرشده توسط کاربران بزرگسال در پلتفرم‌هایش، برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود در اتحادیه اروپا استفاده کند.

این اقدام متا به‌دنبال عرضه فناوری هوش مصنوعی این شرکت در اروپا در ماه گذشته صورت می‌گیرد. عرضه این فناوری که ابتدا برای ژوئن ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده بود، به‌دلیل نگرانی‌های نهادهای ناظر در زمینه حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی کاربران به تعویق افتاده بود.

اگرچه هوش مصنوعی متا در سال ۲۰۲۳ در ایالات متحده راه‌اندازی شد، اما عرضه آن در اروپا به دلیل قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا در زمینه حریم خصوصی و شفافیت، با موانعی روبرو بود.

کاربران فیسبوک و اینستاگرام از سوی متا اعلان‌هایی دریافت می‌کنند

متا برای آموزش هوش مصنوعی در اروپا، از پست‌های عمومی و تعاملات کاربران استفاده می‌کند

متا روز دوشنبه اعلام کرد کاربران پلتفرم‌هایش (از جمله فیسبوک و اینستاگرام) در اتحادیه اروپا، به زودی اعلان‌هایی دریافت خواهند کرد که توضیح می‌دهد این شرکت از چه نوع داده‌هایی استفاده می‌کند. همچنین لینکی برای کاربران ارسال می‌شود که از طریق آن می‌توانند به استفاده از داده‌هایشان برای اهداف آموزش هوش مصنوعی اعتراض کنند.

این شرکت اعلام کرده که از داده‌هایی مانند سوالات و درخواست‌های کاربران از هوش مصنوعی متا استفاده خواهد کرد، اما پیام‌های خصوصی و همچنین داده‌های عمومی حساب‌های کاربران زیر ۱۸ سال، برای آموزش به کار گرفته نخواهند شد.

کمیسیون اروپا هنوز به درخواست‌ها برای اظهارنظر درباره این اقدام متا پاسخی نداده است.

لازم به ذکر است که متا در ژوئن گذشته و پس از آنکه کمیسیون حفاظت از داده‌های ایرلند (DPC) از این شرکت خواست تا برنامه خود برای استفاده از داده‌های پست‌های شبکه‌های اجتماعی را به تعویق بیندازد، تصمیم گرفت عرضه مدل‌های هوش مصنوعی خود در اروپا را متوقف کند. این شرکت همچنین با مخالفت گروه فعال مدنی NOYB روبرو شد که از نهادهای ناظر بر حریم خصوصی در کشورهای مختلف خواسته بود جلوی چنین استفاده‌ای از محتوای شبکه‌های اجتماعی را بگیرند.

گفتنی است که شرکت ایکس (توییتر سابق) متعلق به ایلان ماسک و گوگل (شرکت مادر آلفابت) نیز توسط همین نهاد ناظر ایرلندی (DPC) تحت بررسی قرار دارند.

شرکت ایکس به‌دلیل استفاده از داده‌های شخصی کاربران اتحادیه اروپا برای آموزش سیستم هوش مصنوعی خود به نام Grok، تحت تحقیق قرار دارد. همزمان، DPC از ماه سپتامبر تحقیقی را درباره گوگل آغاز کرده تا بررسی کند آیا این شرکت پیش از استفاده از داده‌های کاربران برای توسعه مدل هوش مصنوعی خود، به درستی از این داده‌ها محافظت کرده است یا خیر.

منابع
سوالات متداول این بخش
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه
نویسندگان رباتیک از راه می‌رسند: ساخت تیم تولید محتوای هوشمند با CrewAI و پایتون
یک محقق داده با ترکیب علاقه به نوشتن و هوش مصنوعی، روشی نوین برای خودکارساز…
رضا باقری ( ۰ امتیاز )
اکسنچر و گوگل کلود همکاری خود را در هوش مصنوعی و فضای ابری گسترش دادند
شرکت مشاوره اکسنچر اعلام کرد که همکاری خود با گوگل کلود را گسترش می‌دهد. ای…
رضا باقری ( ۰ امتیاز )
رونمایی گوگل از اپلیکیشن «داپل»؛ لباس‌ها را مجازی پرو کنید
شرکت گوگل روز پنجشنبه از عرضه اپلیکیشن آزمایشی جدیدی به نام داپل (Doppl) خب…
رضا باقری ( ۰ امتیاز )